Pressrum

Presskontakt


David Aversten / Executive Partner
Direkttelefon: +46 8 677 54 56
Mobiltelefon: +46 709 25 25 19
E-postadress: david.aversten@delphi.se


Tina Landelius / Marketing & Communication Manager
Direkttelefon: +46 8 677 54 78
Mobiltelefon: +46 709 25 25 11
E-postadress: tina.landelius@delphi.se

Här kan ni hitta våra pressmeddelanden samt andra nyheter som vi gärna vill uppmärksamma.

Aktuellt

 • Delphi rådgivare till Veolia vid förvärv av CRVR ETT AB från Corvara

  2017-09-11

  Advokatfirman Delphi har agerat rådgivare till Veolia Sweden AB vid förvärv av CRVR ETT AB från Corvara.

  Veolia Sweden AB har nu genomfört förvärvet av CRVR ETT AB (uät Veolia Industrial Services Sweden AB) bestående av Corvaras affärsområde Industriservice, som erbjuder tjänster inom industrirengöring, till exempel pannrengöring, kemisk rengöring och högtrycksspolning. Transaktionens genomförande skedde per den 1 september 2017.

  Delphis team leddes av managing partner David Aversten, senior associate Rickard Isacson samt associate Linn Strömberg.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Veolia vid förvärvet av Hans Andersson Recycling Group

  2017-09-12

  Advokatfirman Delphi har agerat rådgivare till Veolia Nordic AB vid förvärvet av Hans Andersson Recycling Group AB med tillhörande dotterbolag.

  Transaktionen genomfördes den 31 augusti 2017.
  Delphis team leddes av managing partner David Aversten och partner Nina Persson.

  För mer information se Veolias pressmeddelande:
  http://www.veolia.se/media/globalt-och-lokalt/nyheter/veolia-forvarvar-hans-andersson-recycling

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi biträder myTaste vid förvärv av Kampanjjakt

  2017-09-04

  Delphi biträder myTaste AB (publ) vid förvärv av Kampanjjakt i Sverige AB från dess nuvarande ägare. Kampanjjakt är ett snabbväxande bolag som äger och driver ett ledande nätverk av sajter inom prestationsbaserad marknadsföring av e-handelsbutiker.

  Delphis team bestod av bland andra Michael Juhlin (ansvarig partner) och Marcus Halling.

  För mer information, se myTastes pressmeddelande:
  https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=788737&lang=sv

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Rekordmånga jurister har rekryterats till Delphi

  2017-08-30

  Advokatfirman Delphi fortsätter att växa och förstärker organisationen med ytterligare femton jurister. Rekryteringen medför att antalet anställda jurister på byrån nu är fler än någonsin. Fler rekryteringar är att vänta under hösten.

  Femton jurister har rekryterats till advokatfirman Delphi under sommaren. Satsningen, som är en av de större på senare tid, har gjorts för att möta den ökade efterfrågan inom flera verksamhetsområden. Merparten av juristerna kommer att ansluta sig till Delphis verksamhetsgrupp Corporate Finance and Capital Markets som har upplevt en tillväxt till följd av en stark transaktionsmarknad. Även verksamhetsområdena upphandling, tvistelösning och IT fortsätter att utvecklas starkt. Merparten av de nya medarbetarna har rekryterats till Delphis Stockholmskontor men även kontoren i Göteborg och Linköping har tillsatt tjänster.

  –  Under det senaste året har vi sett en ökad efterfrågan av våra tjänster från både befintliga och nya klienter. Med dessa rekryteringar står vi väl rustade inför hösten, de är ett väldigt välkommet tillskott, säger David Aversten, Executive Partner på Delphi.

  Ytterligare rekryteringar kommer att ske under hösten.

  Följande jurister har eller har eller kommer inom kort att påbörja sin tjänst på Delphi. 

  • Sophie Leifland, Stockholm
  • Amanda Wiggh, Stockholm
  • Glenn Nyström, Stockholm
  • Matilda Claussén-Karlsson, Linköping
  • Emil Blomqvist, Stockholm
  • Carl Sundberg, Stockholm
  • Ängla Eklund, Stockholm
  • Jenny Lindén, Stockholm
  • Therese Virgin, Stockholm
  • Linus Larsén, Stockholm
  • Mikaela Johansson, Stockholm
  • Karin Roberts Stockholm
  • Christopher Stridh, Stockholm
  • Hampus Stefansson, Stockholm
  • Daniel Jessen Winbo, Göteborg 

   

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi biträder MDTM Invest och minoritetsägare vid försäljning av Acne till Deloitte

  2017-08-25

  Delphi biträder MDTM Invest och övriga aktieägare vid försäljning av Acne-koncernen till Deloitte Digital. Koncernen består av Acne, Acne Production, Acne Film, Acne Advertising, Acne Drama, Acne Digital och Acne Photography.

  Delphis team bestod av bland andra Michael Juhlin som ansvarig partner, Jeppa Persson och Marcus Halling.

  Acne grundades 1996 och har i dag sitt huvudkontor i Stockholm, med filialer i London, Paris och Berlin. Bolaget sysselsätter cirka 80 medarbetare inom områden som kreativ utveckling, design, strategi, teknologi, filmregi, produktion och foto. Bland bolagets kunder kan nämnas Ikea, Telenor, Max, H&M and Spotify. Acnes omsättning uppgick till MSEK 256 för senaste räkenskapsåret.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt north net connect vid emission och börsnotering

  2017-08-01

  North net connect noterades på First North den 14 juli. Börsnoteringen föregicks av en nyemission som tillförde bolaget ca nya 180 aktieägare.

  Advokatfirman Delphi bistod i transaktionen. Delphis team bestod huvudsakligen av Mats Dahlberg, ansvarig partner, Emelie Gustavsson samt Matilda Karlsson.

  Om north net connect
  North net connect marknadsför och levererar lokala mobilnät och carrier-grade WiFi-nät samt, mobiltjänster och integration av affärs- och processystem. Företagets erbjudanden utgörs av kundanpassade helhetslösningar enligt kundens behov. Organisationen består av specialister och ingenjörer inom konstruktion/design, installation, projektledning, driftsättning, utbildning och support/underhåll. Produkter och lösningar säljs genom såväl återförsäljare som genom egna säljresurser främst på den svenska marknaden men också med enstaka projekt utanför Sverige, då främst i Norden eller Europa. Företagets huvudkontor ligger i Stockholm.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Lucendo Holding AB vid försäljningen av Humany till Telia

  2017-07-26

  AdvokatfirmanDelphi har biträtt Lucendo Holding AB, majoritetsägare av AI-bolaget Humany AB, vid försäljningen av Humany till Telia.

  Humany är marknadsledande i Norden inom självlärande kunskapssystem. Företaget arbetar med tekniker för webb och AI (artificiell intelligens) och skapar smarta lösningar för självhjälp i det digitala kundmötet. Humanys chattbot och smarta FAQ är självlärande och anpassar sig efter användarnas beteende på en sajt och kan därmed ge mer relevanta svar på användarnas frågor. Humany blir nu en del av Telias kontaktcenter-verksamhet som gör det möjligt för företag och organisationer att möta kunder och medborgare via telefoni och digitala kanaler i en och samma tekniska lösning.

  Delphis team bestod huvudsakligen av Fredrik Mörner, ansvarig partner, samt Marcus Halling, associate.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt BrainCool AB vid företrädesemission

  2017-07-24

  Delphi har biträtt BrainCool AB (publ) vid upprättandet av prospekt och genomförande av en företrädesemission som uppgår till cirka 49 MSEK, inklusive teckningsförbindelser. Kapitalet ger BrainCool nödvändiga resurser för att inleda kommersialiseringsfasen samt finansiera genomförandet av planerade studier och regulatoriska marknadsgodkännanden fram till 2019.

  Delphis team bestod i huvudsak av Jens Kinnander, ansvarig partner, och Micael Karlsson, advokat.

   

   

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådger The Carlyle Group vid försäljning av BTI Studios till Altor

  2017-07-12

  Advokatfirman Delphi har agerat rådgivare till The Carlyle Croup vid dess försäljning av BTI Studios till Altor.

  The Carlyle Group (NASDAQ: CG) och Altor Fund IV (“Altor”) har idag meddelat att de har undertecknat ett bindande avtal enligt vilket Carlyle kommer att sälja BTI Studios till Altor. Transaktionen förväntas genomföras under Q3 2017, med förbehåll för sedvanliga closing villkor.

  Delphis team leddes av managing partner David Aversten, partner Michael Juhlin och senior associate Rickard Isacson.

  För mer information, vänligen se pressmeddelande från The Carlyle Group: https://www.carlyle.com/media-room/news-release-archive/carlyle-group-sell-bti-studios-altor

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt Momentum Group vid förvärv av TriffiQ Företagsprofilering

  2017-07-07

  Advokatfirman Delphi har agerat legal rådgivare åt Momentum Group vid bolagets förvärv av 70 procent av aktierna i TriffiQ Företagsprofilering AB. Delphis transaktionsteam bestod av ansvarig partner Mats Dahlberg, assisterad av Matilda Karlsson, Emmy Falck och Katarina Häggqvist.

  TriffiQ är en av de ledande återförsäljarna av arbetskläder och arbetsskor i Stockholm. TriffiQ omsätter cirka 70 MSEK per år med god lönsamhet och har ett tjugotal anställda. TriffiQ kommer att fortsätta drivas som ett självständigt nischbolag i enlighet med Momentum Group-koncernens filosofi om ett decentraliserat affärsansvar.

  Momentum Group
  Momentum Group är en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 5,5 miljarder SEK per år och har omkring 1 600 anställda. Momentum Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017.

  Ladda ner PDF
  Stäng