Pressrum

Presskontakt


David Aversten / Executive Partner
Direkttelefon: +46 8 677 54 56
Mobiltelefon: +46 709 25 25 19
E-postadress: david.aversten@delphi.se

Aktuellt

 • Delphi rådgivare till säljarna av Barnmorskegruppen Mama Mia Aktiebolag

  2017-12-22

  Advokatfirman Delphi har biträtt ägarna av BarnmorskegruppenMama Mia Aktiebolag (”Mama Mia”) vid försäljningen av aktierna i Mama Mia och dess dotterbolag till Nordstjernan.

  Mama Mia bedriver mödra- och barnhälsovård via sju enheter i Stockholm och Malmö. Under varumärket To Care bedrivs även primärvård via två enheter i Stockholm. Koncernen har under de senaste åren vuxit snabbt sedan bolaget grundades och har idag drygt 170 anställda och omsatta under det föregående räkenskapsåret cirka 200 MSEK.

  Delphis team bestod huvudsakligen av Fredrik Mörner (ansvarig partner) samt Jeppa Persson.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt Momentum Group vid förvärv av Reklamproffsen

  2018-03-22

  Momentum Group har förvärvat 70 procent av aktierna i Reklamproffsen, en av de ledande återförsäljarna av produktmedia innefattande yrkeskläder och profilkläder i Örebro med omnejd. Vid förvärvet agerade Advokatfirman Delphi legal rådgivare åt Momentum Group.

  Reklamproffsen är en av Örebros största återförsäljare inom yrkeskläder och profilkläder med hög kompetens inom företagsprofilering. Reklamproffsen har en yrkesbutik och utställning i Örebro. Kunderna utgörs främst av industri- och serviceföretag och en betydande andel av försäljningen sker via kundunika webbshoppar.

  Momentum Group är en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 5,5 miljarder SEK per år och har omkring 1 600 anställda. Momentum Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017.

  Delphis transaktionsteam bestod av ansvarig partner Mats Dahlberg samt Matilda Karlsson, biträdande jurist. 

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi biträder AddLife Development AB vid förvärv av Ossano Scandinavia AB

  2018-03-08

  Advokatfirman Delphi har biträtt AddLife Development AB vid förvärv av Ossano Scandinavia AB. Ossano Scandinavia AB är en nischleverantör som säljer och marknadsför produkter inom ortopedi. 

  Bolaget erbjuder både instrument och förbrukningsprodukter inom framförallt rygg- och höftkirurgi samt utrustning och förbrukningsprodukter till operationsrummet. Förvärvet avser att komplettera AddLifes nuvarande produktutbud, och tillträde skedde den 23 februari 2018.

  För ytterligare information, se AddLifes pressmeddelande klicka här

  Delphis team bestod av Fredrik Mörner (ansvarig partner), Rickard Isacson och Sophie Leifland.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi biträder Solid Park AB vid förvärv av Office IT-Partner i Västerås

  2018-02-28

  Advokatfirman Delphi biträder Solid Park AB vid förvärv av Office IT-Partner i Västerås från dess nuvarande ägare. Genom förvärvet blir Solid Park den största lokala IT-leverantören i Västmanland.

  Förvärvet ligger i linje med Solid Parks ambition att vara det självklara valet av IT-leverantör för företag i regionen. Totalt förväntas Solid Park omsätta ca 240 MSEK under 2018.

  För ytterligare information, se Solid Parks pressmeddelande, klicka här

  Delphis team bestod av Michael Juhlin (ansvarig partner), Rickard Isacson och Carl Sundberg.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi at MIPIM 2018

  2018-02-21

  Delphi will attend MIPIM 2018 during 13-16 March - the world’s premier property expo in Cannes, France. With over 24,200 participants and 3,100 exhibiting companies, MIPIM is the world’s leading property market and gathers the most influential international property players from the office, residential, retail, healthcare, sport, logistics and industrial sectors for 4 days of networking, learning and transaction.


  Delphi’s property team is on site - let’s get in touch!

   

  Stockholm

  Nina Persson
  Partner / Advokat
  +46 709 25 25 02
  nina.persson@delphi.se

   

  Gothenburg

  Anders Hulegårdh
  Partner / Advokat
  +46 709 25 26 04
  anders.hulegardh@delphi.se

 • Delphi vinner fastighetsmål

  2018-02-20

  Det är inte alltid lätt att på ett tydligt sätt visa vilken nytta anlitandet av rätt ombud gör. Sällan finns möjligheten att jämföra utfallet med vad som hade blivit utfallet med annat eller inget juridiskt biträde. Nu ges dock tillfälle att direkt jämföra två ärenden med precis samma omständigheter men med olika utgång.

  En grupp om 89 fastighetsägare har överklagat ett bygglov och förlorat i länsstyrelsen, mark- och miljödomstolen och sedan också nekats prövningstillstånd i mark- och miljööverdomstolen. Detta ledde till att byggaren inledde entreprenaden med sprängningsarbeten. Totalt har 111 personer klagat på bygglovet, och på grund av länsstyrelsens hantering av målet prövades bygglovsfrågan i två parallella processer i länsstyrelsen och senare i mark- och miljödomstolen. Detta är ovanligt. Advokatfirman Delphi företrädde berörda i den senare gruppen fastighetsägare som klagade på bygglovet. Även Delphis klienter förlorade samma frågeställning i länsstyrelsen men vann i mark- och miljödomstolen. Vidare stoppade Delphis klienter bygget genom så kallad inhibition. Det har inneburit att pågående byggarbeten avbrutits av domstolen mitt i sprängningsarbetena i avvaktan på dom. De två klagandegrupperna hade exakt samma förutsättningar, men endast den ena vann framgång. Att anlita rätt ombud gör skillnad.

  Vi tackar också lantmätaren Johan Tibell som varit sakkunnig i målet. Advokatfirman Delphis team bestod av Anders Hulegårdh, Anton Melander och Elin Törnroth.

  Stäng
 • Delphi juridisk rådgivare till Linköping, Norrköping och Mjölby kommun

  2018-02-09

  Tre år i rad har Advokatfirman Delphi vunnit Årets Advokatbyrå i Regis årliga kvalitets- och branschstudie. I tisdags stod det också klart att Advokatfirman Delphi vann Linköpings kommun, Norrköpings kommun med bolag och Mjölby kommuns upphandling av juridiska tjänster. Avtalet gäller i ett första skede i två år med möjlighet till förlängning under ytterligare två år.

  ”Vi är förstås mycket glada över att även fortsättningsvis få förtroendet att biträda kommunerna i regionen och de
  kommunala bolagen i olika juridiska frågor”, säger Advokatfirman Delphi i Östergötlands nytillträdda VD, Victoria Wall Strandh. ”De kommunala frågorna står oss mycket nära och vi ser en spännande utveckling i regionen. Att få hjälpa kommunerna i sådana frågor tycker vi är mycket glädjande.”

  Stäng
 • Agne Lindberg utsedd till bästa svenska IT-advokat i den internationella undersökningen

  2018-02-08

  Agne Lindberg, partner på Delphi, är för fjärde året i rad utseddtill bästa svenska IT advokat i kategorin IT & Internet i Client Choice Awards. Client Choice är en internationell undersökning som genomförs av International Law Office och Lexology. Agne har arbetat med IT-avtal, integritetsskydd, immaterialrätt och annan IT-rätt i mer än 25 år.

  Utmärkelsen tilldelas advokater runt om i världen som utmärker sig extra genom sin förmåga att addera värde till klientens affärer och det är enbart bolagsjurister som betygsätter advokaterna, vilket gör detta pris speciellt. Agne är utsedd bland 2 500 nomineringar och en av många få i världen som fått priset så många år i rad.

  I Client Choice-undersökningen har Agne bland annat fått följande beskrivningar från klienterna:

  Agne is by far the best Swedish IT lawyer.

  His commercial approach and accurate in-depth knowledge of the IT business is of utmost value for each case he is assigned.

  Utnämningen till Client Choice Awards 2018 är ännu ett bevis på att det arbete Delphi lägger ner för att ha marknadens mest nöjda och lojala klienter ger resultat. I december 2017 tilldelades Advokatfirman Delphi för tredje året i rad utmärkelsen Årets Advokatbyrå i Regis årliga kvalitets- och branschstudie, Sveriges största klientstudie för advokatbyråer specialiserade på affärsjuridik.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare när NIBE Industrier AB (publ) förvärvar 60 % av aktierna i BriskHeat Corporation i USA

  2018-02-05

   

  Advokatfirman Delphi har biträtt NIBE Industrier AB (publ) vid förvärv av 60 % av aktierna i det amerikanska företaget BriskHeat som är världsledande inom tillverkning av så kallade värmejackor och ytvärmesystem.

  BriskHeat är verksamma i Columbus Ohio och Vietnam med lager och säljkontor i Taiwan, Kina och Nederländerna. BriskHeat konsolideras i NIBE Element Nordamerika från och med 1 januari 2018. Företaget startades 1949 och har cirka 650 anställda med en omsättning på 39 MUSD (cirka 320 MSEK).

  Delphis team bestod av ansvarig partner Per-Ivar Svensson och advokat Micael Karlsson med lokala biträden från byråer i USA, Kina och Vietnam.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Leading Edge Materials vid sekundärnotering på Nasdaq First North

  2018-01-23

  Advokatfirman Delphi har biträtt Leading Edge Materials i samband med noteringen på Nasdaq First North. Första handelsdag är måndagen den 22 januari 2018. Bolagets aktier är sedan tidigare noterade på TSX Venture i Kanada och OTCQB i USA.

  ”Vi ser att fler utländska bolag börjar söka sig till den svenska kapitalmarknaden. Något vi såklart ser som positivt. ”, säger Mats Dahlberg ansvarig partner på Delphi.

  Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom ett brett spektrum där fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten.

  Remium har agerat finansiell rådgivare i samband med sekundärnoteringen.

  För mer information, se Leading Edge Materials pressmeddelande: www.leadingedgematerials.com.

  Delphis team bestod av Mats Dahlberg, ansvarig partner, Matilda Karlsson och Emil Blomqvist.

   

  Ladda ner PDF
  Stäng