Pressrum

Presskontakt


David Aversten / Executive Partner
Direkttelefon: +46 8 677 54 56
Mobiltelefon: +46 709 25 25 19
E-postadress: david.aversten@delphi.se

Aktuellt

 • Delphi at MIPIM 2018

  2018-02-21

  Delphi will attend MIPIM 2018 during 13-16 March - the world’s premier property expo in Cannes, France. With over 24,200 participants and 3,100 exhibiting companies, MIPIM is the world’s leading property market and gathers the most influential international property players from the office, residential, retail, healthcare, sport, logistics and industrial sectors for 4 days of networking, learning and transaction.


  Delphi’s property team is on site - let’s get in touch!

   

  Stockholm

  Nina Persson
  Partner / Advokat
  +46 709 25 25 02
  nina.persson@delphi.se

   

  Gothenburg

  Anders Hulegårdh
  Partner / Advokat
  +46 709 25 26 04
  anders.hulegardh@delphi.se

 • Delphi biträder Hantverksdata och Adelis vid förvärv av Orderstyrning

  2018-08-30

  Hantverksdata, nordens ledande aktör av affärssystem till hantverksbranscherna, med Adelis som ny majoritetsägare, har förvärvat Orderstyrning med huvudkontor i Köpenhamn.

  Orderstyrning är marknadsledande i Danmark. Hantverksdata och Orderstyrning har tillsammans ca 50 000 användare och blir därmed en ännu starkare aktör i Norden.

  Delphis team består av Michael Juhlin, Rickard Isacson, Berndt Pettersson och Christoffer Malmström.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Advokatfirman Delphi rekryterar strategiskt för fortsatt tillväxt

  2018-08-30

  Advokatfirman Delphis Göteborgskontor fortsätter att växa och förstärker nu med dataskyddsexperten Johan Engdahl.  Johan kommer närmast ifrån Volvo Car Group där han ansvarat för koncernens GDPR-arbete som Senior Data Protection Compliance Officer. Dessförinnan var han verksam i sju år på advokatbyrå med specialisering inom dataskydd, immaterialrätt, e-handel och konsumenträtt.

  ”Vi är mycket glada att Johan inte bara valt att gå tillbaka till advokatbyrå utan då även valt att komma till just oss” säger Agnes Hammarstrand, delägare och gruppchef för den numer 12 personer starka verksamhetsgruppen inriktad mot IT, dataskydd, immaterialrätt, e-handel och konsumenträtt på Delphi i Göteborg.  ”Delphi Göteborg befinner sig i stark tillväxt och vi har mycket stor efterfrågan på våra tjänster och därför är timingen på Johans inträde perfekt. Johan kommer i sin roll som senior associate att spela en viktig roll i vårt arbete med att utveckla både verksamhetsgruppen men även byrån som helhet. Johan är en av landets främsta dataskyddsexperter och att han dessutom tar med sig klientperspektivet efter sin erfarenhet ifrån Volvo Cars är naturligtvis ytterligare en ovärderlig fördel för oss. Därtill delar han vårt engagemang för en modern, klientfokuserad och jämställd advokatbyrå. Vi ser nu fram emot att ytterligare kunna stärka vårt erbjudande till våra klienter.”

  Johan Engdahl själv säger: ”Jag ser fram emot att komma tillbaka till byråvärlden och få vara en del i att utveckla och bygga vidare på den verksamhet Delphi har. Vi har en spännande resa framför oss i en bransch som står inför stora förändringar och där är Delphi en byrå i framkant med tydliga framtidsvisioner, starkt och proaktivt klientfokus och med en idag nödvändig öppenhet till förändring”.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi biträder vid försäljning av Excanto till TeleComputing

  2018-08-24

  Advokatfirman Delphi har biträtt säljaren till Excanto AB vid dess försäljning till TeleComputing Sweden AB. Excanto är Sveriges största IT-partner till fastighetsbolag för modern och säker IT-drift, molntjänster, nätverk- & IOT-tjänster, och erbjuder även den virtuella PC-tjänsten eDesktop. Företaget omsätter ca 114 MSEK och har 52 anställda.


  Delphis team bestod av Fredrik Mörner (ansvarig partner) och senior associate Hannah Gröndahl.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till ITRS-gruppen vid förvärv av OP5

  2018-08-24

  Delphi har agerat rådgivare till ITRS-gruppen (ITRS), den ledande leverantören av realtidsövervakning och analys för finansiella tjänster, gällande svensk lagstiftning vid deras förvärv av OP5. OP5-koncernen är en global och ledande aktör inom IT-övervakning och analysteknik för logg-filer, med huvudkontor i Stockholm och dotterbolag i EU och USA. ITRS ägs av det globala private equity-bolaget TA Associates.

  Delphis team leddes främst av M&A-partner Fredrik Mörner och senior associate Hannah Gröndahl. Berndt Pettersson, partner inom bank & finans, var rådgivare för finansiella aspekter på den svenska lagstiftningen. Ytterligare stöd inom transaktionsområdet lämnades av associates Matilda Karlsson, Clara Jarbrand, Sophie Leifland, Jenny Lindén och Amanda Wiggh. Delphis Business Advisory team tillhandahöll betydande områdesspecifik kompetens inom IT, genom bland annat senior associate Dahae Roland och associates Linus Larsén och Erik Ålander. Associate Emmy Falck bidrog med kompetens inom arbetsrätten.


  ITRS erhöll även rådgivning från private equity partner Emma Havas och senior associate Tom Hartwright på Travers Smith i London.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till NIBE vid förvärv av EMIN Group i Turkiet/Serbien

  2018-08-23

  Advokatfirman Delphi har biträtt NIBE Industrier AB vid förvärvet av EMIN Group vars huvudprodukter är kopplingssystem för vätskor som säljs till tillverkare av energiutrustning. NIBE Industrier AB har tecknat avtal om att förvärva 51% av EMIN Group och har köpoption på att förvärva ytterligare 29% år 2025.

   

  Delphi har varit huvudsaklig rådgivare vid förvärvet och samarbetat med advokatbyråerna Pekin & Bayar Law Firm, Turkiet och Karanovic & Partners, Serbien.


  Delphis team bestod av Per-Ivar Svensson som ansvarig partner, samt Anders Jemail och Emelie Olsson Zulfijaj.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Högsta domstolen går på Delphis linje i entreprenadtvist

  2018-07-18

  Delphi biträder HSB Malmö i en entreprenadtvist avseende rätten till ersättning för kostnader för avhjälpande av fel i en entreprenad. Högsta domstolen har i ett beslut meddelat den 17 juli 2018 (”De ingjutna rören”) valt att gå på HSB Malmö och Delphis linje vad gäller omfattningen av en entreprenörs avhjälpandeskyldighet enligt det allmänna villkoret ABT 94.

  Beslutet finns att läsa här eller på Högsta domstolens hemsida. 

  Advokaterna Oskar Frankki och Mats Engstrand företräder HSB Malmö.

  Stäng
 • Delphi samt Avance Attorneys biträder AddLife Development AB vid förvärv av Väinö Korpinen Oy

  2018-07-05

  Delphi har tillsammans med Avance Attornyes biträtt AddLife Development AB vid förvärvet av Väinö Korpinen Oy. Väinö Korpinen Oy har etablerat sig som den ledande leverantören på den finska marknaden för behovsanpassade badrumslösningar. Samtliga badrumslösningar och produkter är framtagna efter nära samarbeten mellan designers och vårdprofessionen. Målgruppen för bolagets lösningar är personer med särskilda behov, som bland annat äldre, funktionshindrade och demenssjuka.

  Väinö Korpinen Oy säljer idag sina produkter huvudsakligen till offentlig sektor och privata vårdaktörer i Finland. Bolaget har 15 anställda och omsätter cirka 8 miljoner euro. Förvärvet passar väl in i Addlife-koncernens strategi för fortsatt expansion inom sektorn hemvård och utgör ett komplement till tidigare genomförda förvärv inom hemvårdsområdet.

  Delphis team bestod framför allt av Fredrik Mörner (ansvarig partner) samt Avance Attornyes team bestod framför allt av Ilkka Perheentupa (ansvarig partner) samt Jessica Grönholm (associate).

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare åt Addtech Nordic AB vid förvärv av Prisma Teknik AB och Prisma Light AB

  2018-07-02

  Advokatfirman Delphi har biträtt Addtech Nordic AB, ett helägt dotterbolag till Addtech AB (publ) som är noterat på NASDAQ Stockholm Mid Cap, vid förvärvet av samtliga aktier i Prisma teknik AB samt Prisma Light AB.

  Prisma Teknik AB är leverantör av avancerade övergångssignaler, armbågskontakter för krävande miljöer samt mätinstrument för mätning av vevaxlars skevhet. Prisma Light AB utvecklar och tillverkar LED-belysning för utomhusmiljöer. Bolagen har tillsammans 27 anställda och omsätter cirka 70 miljoner kronor.

  Delphis team bestod huvudsakligen av Fredrik Mörner som ansvarig partner samt associate Linn Strömberg.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Våra aktiviteter i Almedalen 2018

  2018-06-29

  Nu närmar sig snart årets Almedalsvecka i Visby! Vi på Advokatfirman Delphi kommer även i år att medverka i flera olika seminarier under veckan.

  Är du också på Gotland under Almedalsveckan och vill boka in ett möte? Hör gärna av dig redan nu. Kontaktuppgifter till oss som är på plats hittar du längre ned på sidan.

  Vi uppdaterar schemat löpande!

  Seminarium vi medverkar i under Almedalsveckan:


  Tisdag 3 juli, kl. 09:00-10:00 på Kronstallgränd 4

  Är vissa entreprenörer finare än andra?

  Var tredje företag i Sverige startas av en kvinna. I områden som vård och omsorg dominerar de kvinnliga företagarna, särskilt när det gäller mindre bolag.

  Hur ser förutsättningarna ut för entreprenörskap och företagande inom välfärden? Hur kan vi bryta föreställningen om att det är fult att driva företag i vård och omsorg, och vilka förutsättningar behöver dessa företagare för att växa och utvecklas?

  Seminariet arrangeras av Veckans Affärer och från Delphi medverkar advokat/partner Anna Ulfsdotter Forssell i expertpanelen.

  Tisdag 3 juli, kl. 10:30-11:30 på Hästgatan 12

  Förenkling av upphandlingsreglerna – så skulle förslagen påverka din organisation

  Den 15 juni presenteras resultatet av ”Utredningen om vissa förenklade upphandlingsregler”. Fokus har varit på möjligheter för att förenkla nationella upphandlingsreglerna och är ett av regeringens initiativ för reformarbete på området.

  I en paneldebatt diskuterar bland annat representanter för Svenskt Näringsliv, Konkurrensverket och Almega, samt Delphis partner/advokat Anna Ulfsdotter-Forssell som agerat som regeringens särskilda utredare för att minska antalet överprövningsmål.

  Seminariet arrangeras av Upphandlingsmyndigheten och från Delphi medverkar advokat/partner Anna Ulfsdotter Forssell i expertpanelen.

  Tisdag 3 juli kl 14:00 – 14:45 på Clarion Hotel Wisby

  Sluta lappa och laga! Är det dags för en ny lag för offentlig upphandling?

  Offentliga inköp sker för omkring 800 miljarder om året i Sverige och nästan 60 % av upphandlingarna under 2016 gällde affärer utanför området där Sverige kan bestämma vilka regler som ska gälla. Regeringen har under den pågående mandatperioden tillsatt en utredning om hur LOU kan förenklas och i april presenterades SOI:s förslag till ny upphandlingslagstiftning under tröskelvärdena. Hur påverkar förslagen de offentliga upphandlingarna?

  I en panel diskuteras förslagen med bland annat representanter för Svenskt Näringsliv och SOI, samt Delphis partner/advokat Anna Ulfsdotter-Forssell som agerat som regeringens särskilda utredare för att minska antalet överprövningsmål.

  Seminariet arrangeras av Dagens Samhälle och SOI och från Delphi medverkar advokat/partner Anna Ulfsdotter Forssell i expertpanelen.

  Tisdag 3 juli kl 15:00-15:45 på Kaskens gränd 4

  Spårare, kakor och beacons – hur påverkar GDPR marknadsföring på nätet?

  De digitala verktygen har blivit allt viktigare för den modern marknadsföringen. Hur påverkas internetjättar, mediebolag och digitala företag när den digitala spårningen i och med GDPR hamnar under lupp? Företag och myndigheter har inte hittills tagit frågan om digital informationsinsamling på tillräckligt stort allvar. Vad tycker konsumenterna och vilket ansvar har företagen att informera när kunder inte tar till sig informationen?

  Seminariet arrangeras av Conzentio, RISE och Delphi där advokat/partner Henrik Bengtsson medverkar som expert.

  Onsdag 4 juli 09:20 - 10:05 på Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6

  Politik och offentlig upphandling – hur hänger det ihop?

  Är upphandling ett bra verktyg för att uppnå politiska mål? Välkommen på en spännande debatt som rör sig i gränslandet mellan politik och juridik! Under en timme får representanter för de två största partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, ge sin syn på hur upphandlingsfrågor i partiet. Vi kommer även debattera vilka politiska mål inom upphandling som drivs i de olika partierna och diskutera huruvida förslag inom upphandlingsområdet kan ge fler röster i hösten kommande val? 

  Seminariet arrangeras av Upphandling24 och under ledning av Delphis advokat/partner Anna Ulfsdotter Forssell

  Onsdag 4 juli 12:15 - 13:15 Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6

  Hur blir Sverige bäst i Europa på offentliga inköp?

  Vem leder Sverige till en ledarposition inom offentliga inköp? Hur tar vi oss dit och räcker det med att förenkla lagen och öka dialogen? Är ett tillåtande ledarskap framgångsrikt och behöver vi ställa fler krav på social hänsyn? Det och annat kommer att diskuteras i panelen med Sveriges främsta experter inom upphandling under ledning av Upphandling24.

  Medverkar gör bland anat representanter från SIO, Upphandlingsmyndigheten, Visma Commerce. Seminariet arrangeras av Upphandling24 och från Delphi medverkar advokat/partner Anna Ulfsdotter Forssell i expertpanelen.

  Onsdag 4 juli 14:15 - 15:15 på Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6

  Säkerhetsskyddad upphandling – Skandalen på Transportstyrelsen från ett juridiskt perspektiv

  Upphandlingar avseende hantering av information som rör rikets säkerhet är kanske de mest känsliga upphandlingar som en myndighet kan genomföra. Därför ställs det särskilda krav på denna typ av upphandlingar, s.k. säkerhetsskyddad upphandling.

  På seminariet analyserar vi Transportstyrelsens skandal ur ett juridiskt perspektiv och de regelverk som gäller för upphandlingar som rör rikets säkerhet och känsliga personuppgifter. Under seminariet kommer bland annat följande frågor att diskuteras: Hur ser regelverket egentligen ut för upphandlingar som rör rikets säkerhet och känsliga personuppgifter? Vid vilken typ av upphandlingar kan dessa regler vara aktuella? Vad var det egentligen för ”avsteg” från lagstiftningen som Transportstyrelsen gjorde i sin upphandling och vad kan vi lära oss? Hade det varit mindre frestande att göra ”avsteg” om den nya dataskyddsförordningen (GDPR) gällt vid tiden för Transportstyrelsens upphandling? Är användning av publika molntjänster helt utesluten för säkerhetsskyddad information?

  Seminariet arrangeras av Upphandling24 och från Delphi medverkar advokat Caroline Sundberg och advokat Martin Bogg som experter.

  Onsdag 4 juli 15:00 - 15:45 på restaurang Vinäger, Hästgatan 4

  Hållbara kundrelationer i en digitaliserad värld

  Innebär samhällets ökade digitalisering att relationerna mellan företag och kunder blir mindre personliga? Hur ska företag agera för att skapa hållbara kundrelationer med en ny dataskyddsförordning i åtanke, och vad kommer krävas ur ett moraliskt och etiskt perspektiv?

  Numera sitter företag på en nästan oändlig mängd information om sina kunder, vilket har lett till att frågan om storebrorssamhället är mer aktuell än någonsin. Med EU:s färska dataskyddsförordning i ryggen blir det nu än viktigare för företag att hantera kundinformation varsamt, och för att bygga hållbara kundrelationer på riktigt kommer det att krävas någonting extra, utöver att följa lagen. Hur ska företag göra för att ta nästa steg i sina kundrelationer, och hur bygger man en etisk och moralisk företagsstruktur post GDPR?

  Seminariet arrangeras av Kindred Group och från Delphi medverkar advokat/partner Henrik Bengtsson.

  Vi som är på plats i Almedalen från Delphi är:

  Anna Ulfsdotter Forssell
  Partner / Advokat
  Mobiltelefon: +46 709 25 25 03
  anna.ulfsdotter-forssell@delphi.se

  Peter Nordbeck

  Partner / Advokat
  Mobiltelefon: +46 709 25 25 01
  peter.nordbeck@delphi.se 

  Henrik Bengtsson
  Partner / Advokat
  Mobiltelefon: +46 709 25 25 16
  henrik.bengtsson@delphi.se

  Per Lagerkvist
  Partner / Advokat
  Mobiltelefon: +46 709 25 25 08
  per.lagerkvist@delphi.se 

  Anders Jemail
  Managing Partner / Advokat
  Mobiltelefon: +46 409 25 26 07
  anders.jemail@delphi.se

  Oskar Frankki
  Partner / Advokat
  Mobiltelefon:+46 709 25 26 21
  oskar.frankki@delphi.se

  Caroline Sundberg
  Senior Associate / Advokat
  Mobiltelefon:+46 709 25 25 30
  caroline.sundberg@delphi.se

  Christian Härdgård
  Senior Associate / Advokat
  Mobiltelefon:+46 767 72 00 46
  christian.hardgard@delphi.se

  Jonas Månsson
  Senior Associate / Advokat
  Mobiltelefon: +46 767 72 00 78
  jonas.mansson@delphi.se

  Martin Bogg

  Senior Associate / Advokat
  Mobiltelefon: +46 767 72 00 10
  martin.bogg@delphi.se

  Rebecka Harding
  Senior Associate / Advokat 
  Mobiltelefon: +46 708 96 66 37
  rebecka.harding@delphi.se

  Hampus Stefansson
  Senior Associate
  Mobiltelefon: +46 767 72 00 32
  hampus.stefansson@delphi.se

  Mikaela Johansson
  Associate
  Mobiltelefon: +46 767 72 00 33
  mikaela.johansson@delphi.se

  Ängla Eklund
  Associate
  Mobiltelefon: +46 767 72 00 18
  angla.eklund@delphi.se

  Izabelle Andersson
  Marketing Assistant
  Mobiltelefon: +46 767 72 00 12
  izabelle.andersson@delphi.se

   

  Hoppas vi ses!

  Stäng