Föredrag

Vi anordnar löpande föredrag med intressanta teman, både externt och runt om på våra olika kontor. Här hittar du mer information och har möjlighet att anmäla intresse att delta.

Aktuella Föredrag

  • Dataskyddsförordningen (GDPR) - Vad gör vi?

    2017-09-26 / Göteborg

    Nu är det inte långt kvar tills den nya omtalade dataskyddsförordningen börjar gälla våren 2018. Alla företag behöver vidta ett flertal åtgärder för att följa reglerna och nu börjar det bli ont om tid. Men vart ska man börja? Det här seminariet riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper om den nya dataskyddsförordningen och som undrar vad reglerna innebär i praktiken och vad som behöver göras för att påbörja arbetet.

    Nu är det inte långt kvar tills den nya omtalade dataskyddsförordningen börjar gälla våren 2018. Alla företag behöver vidta ett flertal åtgärder för att följa reglerna och nu börjar det bli ont om tid. Men vart ska man börja? Det här seminariet riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper om den nya dataskyddsförordningen och som undrar vad reglerna innebär i praktiken och vad som behöver göras för att påbörja arbetet.

    Vår expert Agnes Hammarstrand ger under detta frukostseminarium konkreta och handfasta tips på vad ni som företag kan göra för att komma igång. Vi diskuterar hur arbetet med förordningen kan se ut i praktiken och du får möjlighet att ställa frågor kring vilka förberedelser som behöver göras. Agnes är delägare och advokat samt ansvarig för Delphi Göteborgs team som nu arbetar för fullt med att hjälpa företag att komma igång med arbetet med den nya dataskyddsförordningen.

    DATUM OCH TID:
    Tisdag 26 september 2017.
    Frukost serveras från 07.30. Föreläsning 08.00–09.15.

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Östra Hamngatan 29, Göteborg. 

    ANMÄLAN:
    Vänligen anmäl dig senast den 21 september 2017.
    OBS: Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt.

    Till anmälan »

    KONTAKT:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via e-mail till frukost@delphi.se

    Välkommen till Delphi!

  • Dataskyddsförordningen (GDPR) (favorit i repris)

    2017-10-03 / Göteborg

    Det är nu hög tid för alla företag att börja förbereda sig inför den nya dataskyddsförordningen som börjar gälla fullt ut 25 maj 2018. Dataskyddsförordningen innehåller ett stort antal nya regler och företag som bryter mot reglerna riskerar böter på upp till 4 % av omsättningen.

    Det är nu hög tid för alla företag att börja förbereda sig inför den nya dataskyddsförordningen som börjar gälla fullt ut 25 maj 2018. Dataskyddsförordningen innehåller ett stort antal nya regler och företag som bryter mot reglerna riskerar böter på upp till 4 % av omsättningen. Delphis experter Agnes Hammarstrand och Marielle Eide ger er under denna introduktion en sammanfattning av de viktigaste förändringarna och presenterar konkreta tips på hur ni kan påbörja ert arbete mot att följa lagstiftningen.

    Om du sitter i en företagsledning eller styrelse och ännu inte har fått en övergripande genomgång och introduktion till den nya förordningen får du inte missa detta viktiga seminarium.

    DATUM: 
    Tisdag 3 oktober 2017.
    Frukost serveras från 07.30. Föreläsning 08.00–09.15.

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Östra Hamngatan 29, Göteborg.

    ANMÄLAN:
    Vänligen anmäl dig senast den 28 september 2017.
    OBS: Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt.

    Till anmälan »


    KONTAKT:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via e-mail till frukost@delphi.se. 

    Välkommen till Delphi!

  • GDPR – nedräkningen har börjat

    2017-10-04 / Linköping/Norrköping

    Är ni redo för de nya och strängare kraven på hur personuppgifter får behandlas som blir verklighet när den nya dataskyddsförordningen (GDPR) träder i kraft den 25 maj 2018?

    Är ni redo för de nya och strängare kraven på hur personuppgifter får behandlas som blir verklighet när den nya dataskyddsförordningen (GDPR) träder i kraft den 25 maj 2018?

    GDPR medför bland annat högre krav på säkerhet, krav på rapportering till Datainspektionen vid t.ex. dataintrång, nya regleringar för individer i form av rätt att bli glömd och dataportabilitet och inte minst risk för böter upp till det högre av 20 MEUR eller 4 procent av bolagets globala årsomsättning om reglerna inte följs. Tiden till GDPRs ikraftträdande går fort och det är därför hög tid för företag och organisationer att förbereda sig för de nya reglerna.

    Under detta seminarium diskuterar Per Magnusson och Pia Roth, båda advokater vid Delphis kontor i Linköping och Norrköping, hur företag och organisationer kan förbereda sig för de nya reglerna utifrån några av de viktigaste nyheterna som GDPR medför.

    DATUM: 
    Tisdag 3 oktober i Norrköping.
    Onsdag 4 oktober i Linköping.
    Frukost serveras från 07.30. Föreläsning 08.00-09.00.

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Värmekyrkan, Källvindsgatan 1, Norrköping.
    Advokatfirman Delphi, Djurgårdsgatan 1, Linköping.

    ANMÄLAN: 
    E-post till seminarium.norrkoping@delphi.se eller seminarium.linkoping@delphi.se.
    Seminariet är kostnadsfritt.

    Välkommen till Delphi!

  • GDPR ur ett arbetsgivarperspektiv och nyheter inom arbetsrätten

    2017-10-05 / Göteborg

    Den nya dataskyddsförordningen som träder i kraft den 25 maj 2018 innebär skärpta krav på arbetsgivares hantering av anställdas personuppgifter. Inom ramen för anställningsförhållandet behandlar arbetsgivaren en mängd persondata och vägen till en dataskyddsanpassad verksamhet kan många gånger vara snårig. Vad gäller för behandling av personuppgifter baserat på en anställds samtycke? Hur länge kan personuppgifter sparas och vilken information ska en arbetsgivare ge till en arbetstagare?

    Den nya dataskyddsförordningen som träder i kraft den 25 maj 2018 innebär skärpta krav på arbetsgivares hantering av anställdas personuppgifter. Inom ramen för anställningsförhållandet behandlar arbetsgivaren en mängd persondata och vägen till en dataskyddsanpassad verksamhet kan många gånger vara snårig. Vad gäller för behandling av personuppgifter baserat på en anställds samtycke? Hur länge kan personuppgifter sparas och vilken information ska en arbetsgivare ge till en arbetstagare?

    Välkommen att delta vid detta seminarium där Delphis arbetsrättsteam, Leif Ramberg och Emma Bädicker, guidar dig genom nya dataskyddsförordningen utifrån ett arbetsrättsligt perspektiv och informerar om övriga nyheter inom arbetsrätten.

    DATUM: 
    Torsdag 5 oktober 2017.
    Frukost serveras från 07.30. Föreläsning 08.00–09.15. 

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Östra Hamngatan 29, Göteborg.

    ANMÄLAN:
    Vänligen anmäl dig senast den 2 oktober 2017.
    OBS: Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt.

    Till anmälan »


    KONTAKT:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via e-mail till frukost@delphi.se

    Välkommen till Delphi!

  • Externt: Skoldagen 2017

    2017-10-10 / Stockholm

    Advokat Caroline Sundberg kommer den 10 oktober hålla ett seminarium under Hogias event "Skoldagen". Caroline kommer sammanfatta de viktigaste förändringarna i den nya dataskyddsförordningen (GDPR) samt presentera konkreta tips på hur du kan förbereda dig för de nya reglerna.

    Advokat Caroline Sundberg kommer den 10 oktober hålla ett seminarium under Hogias event "Skoldagen". Caroline kommer sammanfatta de viktigaste förändringarna i den nya dataskyddsförordningen (GDPR) samt presentera konkreta tips på hur du kan förbereda dig för de nya reglerna.

    Mer information och anmälan, klicka här»

  • Externt: Upphandlingsforum - Välkommen till den självklara mötesplatsen för Sveriges upphandlare

    2017-11-08 / Stockholm

    Den 7-8 november är det dags för Upphandlingsforum som arrangeras för 14:e året i rad av Insight Events Sweden i samarbete med Delphi och Mannheimer Swartling. Konferensen är skräddarsydd för dig som arbetar med offentlig upphandling.

    Den 7-8 november är det dags för Upphandlingsforum som arrangeras för 14:e året i rad av Insight Events Sweden i samarbete med Delphi och Mannheimer Swartling. Konferensen är skräddarsydd för dig som arbetar med offentlig upphandling.

    Genom omfattande research har vi ringat in de viktigaste och mest aktuella frågorna för dig som arbetar inom upphandlingsområdet och behöver förstå hur de nya regelverken påverkar er som upphandlande myndighet. Vi gör nedslag inom några av de mest efterfrågade frågorna, t ex upphandlingsrättslig compliance, koncessioner, arbetsrättsliga villkor, Hamburgsamarbeten, talerätten för leverantörer vid överprövningar av upphandlingar m.m. Stor tyngd ligger också på Rättsfall på djupet.

    Sagt om tidigare Upphandlingsforum:
    ”Bästa upphandlingskonferensen!”
    ”Intressanta rättsfall och överlag bra dialog med frågor och svar”
    ”Den enda konferensen inom upphandling som går på djupet”
    ”Konkret, fullspäckat med innehåll, bra reflexioner och dynamik i alla framföranden”
    ”En bra konferens med viktigt innehåll. Det är bra att få både rättsfall och nya lagar/direktiv samlat”.

    Från oss deltar partner Anna Ulfsdotter Forssell och advokaterna Christian Härdgård, Sara-Li Olovsson, Caroline Sundberg och Martin Bogg.

    Varmt välkommen till två fullspäckade dagar!

    Mer information och anmälan, klicka här»

    Ladda ner PDF